ERASMUS Nedir ?
Erasmus sınavı, kuruma göre değişkenlik gösterebilmekte. Fakat genel olarak sınav i 4-5 aşamadan oluştuğu görülmektedir.
Writing,reading,speaking,listening bölümleri ile gramer ve kelime bilgisinin test edildiği bölümler bulunmaktadır.
ERASMUS Sınavına Nasıl Çalışmalıyım ?
ERASMUS Sınavı korkulacak bir sınav değildir. Yds ve yökdil sınavlarından 70 puan alınmışsa Erasmus sınavından 80 puan alınması yüksek olasılıktır.
Üniversitelerin hazırlık atlama sınavlarına da
benzemektedir. Writing, reading, listening, speaking, grammar ve kelime bilgisi olarak B2 seviyesine kadar kendinizi geliştirmeniz ve birkaç sınav örnekleri çözmeniz yeterli olacaktır.
ERASMUS Sınavı Yüzde Kaç Etkili Olur?
Erasmus sınavı başarı puanınıza yüzde 50 etkili olur. Diğer yüzde 50 derslerinizdeki başarı ortalamasına bağlıdır.
Sınavdan 60 puan almalısınız fakat puan üniversiteye göre değişmektedir. Bazı üniversiteler 70 80 puan ön görmektedirler.
ERASMUS’a Hazırlık
Çoğu öğrenciler yurtdışında eğitim almanın hayallerini kuruyor. Fakat; yabancı bir üniversitede eğitim almak veya yurtdışında staj yapmak biraz cesaret gerektiriyor.İstediğiniz ülkenin dilini yeterli seviyede konuşuyor olmak; bu cesareti size sağlayan en etkili yöntem. Fakat; ne yazık ki yurtdışında eğitim almak için bunlar elbette yeterli değil.
ERASMUS Nedir?
Erasmus programı, üniversite öğrencileri için ,yurtdışı eğitim ve staj sağlayan, yüksek lisans ve doktora , öğretim üyeleri için de projeler içerdiğini görmekteyiz. Program 3 ile 12 ay arası sürmektedir. Öğrenciler en çok İspanya, Almanya ve Fransa ülkelerini tercih etmektedirler.
ERASMUS Programının Amacı
Erasmus Programı,kişilere yeni gelişim becerileri sağlayan,aynı zamanda onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesini destekleyen ve istihdam olanakları sağlayan etkili bir programdır.
ERASMUS Dahilindeki Ülkeler
Erasmus dahilindeki ülkelere bakacak olursak,Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Hollanda, Portekiz, İspanya, İngiltere, Estonya, Kıbrıs, Macaristan, Litvanya, Letonya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, Slovakya, İzlanda, İtalya, Lüksemburg, İsviçre, Malta, Bulgaristan, Romanya, 3 tanesi Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Norveç, Lihtenştayn ve Türkiyedir.
ERASMUS Sınav İçeriği
Erasmus sınavı, kuruma göre değişkenlik gösterebilmekte. Fakat genel olarak sınav i 4-5 aşamadan oluştuğu görülmektedir.
Writing,reading, speaking, listening bölümleri ile gramer ve kelime bilgisinin test edildiği bölümler bulunmaktadır.
ERASMUS Programına Kimler Başvuruda Bulunabilir ?
Öğrencilerin başvuruda bulunabilmeleri için gerekli bazı koşullar mevcuttur. Bu koşullara bakacak olursak,
1.Öğrencinin, lisans ya da lisansüstü eğitimlerinin ilk bir yılını tamamlamış olmaları,
Akademik not ortalamalarının lisans öğrencileri için 4 üzerinden en az 2, master ve doktora
öğrencileri içinse 4 üzerinden en az 2,5 olması,
2.TOEFL/IELTS gibi yabancı dil yeterlilik sınavlarından en az 70 puan almış olması gerekmektedir.